Dijital Pazarlama Yol Haritası Nasıl Olmalı? - sametsalik.com

Dijital Pazarlama Yol Haritası Nasıl Olmalı?

Dijital pazarlama çalışmalarının sürdürülebilir ve karlı olabilmesi için birçok faktörü test etmek elzemdir. Meta ve Google hesaplarında birden fazla kampanya kurarak, kullanıcıların hangi cümleleri, görselleri veya ürünleri/hizmetleri daha fazla talep ettiğini ve daha karlı bir reklam çalışması için nasıl bir yapılandırma yapılması gerektiğini belirleyebiliriz.

Bu noktada, dijital pazarlama eğitimleri de büyük önem taşımaktadır. Bu eğitimler sayesinde digital marketing training alarak, kendinize ve firmanıza özel hedefler belirleyebilir ve daha karlı bir reklam çalışması yürütebilirsiniz. 

Örnek olarak, bir ürün veya hizmet için reklam verdiğimizi düşünelim. Google ve Meta tarafından profesyonel bir kurulum, Erişim, Trafik ve Satış kategorilerinde en az 3 kampanyayı içermektedir. Bu kampanyalarda en az 3 farklı görselle ve hedef kitleyle testler yaparak, en doğru ve karlı sistemleri keşfedebiliriz. Bu süreç, dijital pazarlama kursumuzda detaylı olarak incelenmektedir ve dijital pazarlama kursları alarak, adım adım bu sürece hakim olabilirsiniz.


Dijital Pazarlama Bütçesi Belirlemek Neden Önemlidir?

Belli bir süre sonra, hesaptaki verileri kullanarak ne kadar harcama yapmanız gerektiğini ve bu harcama karşılığında ne kadar kazanacağınızı net bir şekilde belirleyebiliriz. Bu noktada, dijital pazarlama kurslarından aldığınız eğitim ile hem bütçenizi belirleyebilir hem de daha karlı bir reklam kampanyası yürütebilirsiniz.

Dijital pazarlama eğitimleri alarak, sistemde her bir kampanyada 3 farklı kitle ve 3 farklı tasarım ile 27 farklı kombinasyon oluşturabilirsiniz. İki platform olan Meta ve Google kullanıldığında, toplamda 54 kombinasyona ulaşırız. Tüm kombinasyonların doğru karar aşamasına gelene kadar yayınlanması istendiğinde, her bir seçenek için 100.000 erişime ihtiyacımız olacaktır. Bu süreçte dijital pazarlama kursları ile adım adım bu kombinasyonları belirleyebilir ve bütçenizi doğru şekilde belirleyebilirsiniz.

Türkiye'de ortalama olarak 100.000 erişimi 500₺-1000₺ arasında elde ettiğinizi düşünürsek, digital marketing training alarak başlangıç için yaklaşık 50.000₺ gibi bir maliyetle karşılaşırız. Bu rakamlar sektörden sektöre rekabete bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Yukarıdaki açıklamadan da görebileceğiniz üzere, kursların yardımıyla, reklam bütçenizi doğru şekilde belirleyerek profesyonel ve karlı bir sistem için yeterli olabilirsiniz. Ancak, instagram üzerinden basit kurulumlarla reklam kampanyaları oluşturarak "X ₺ harcamasıyla Y ₺ kazanırız" gibi öngörülerde bulunabilirsiniz.

Bu öngörüler, dijital pazarlama kurslarından aldığınız eğitimler ile kalıcı, sürekli ve geliştirilebilir kurulumlara dönüşebilir.

Bloga dön