2022 Yükselen Küçük İşletme Arama Trendleri - sametsalik.com

2022 Yükselen Küçük İşletme Arama Trendleri

Semrush tarafından paylaşılan rapora göre, 2022 yılında küçük işletmelerle ilgili arama trendleri önemli bir rol oynayacak. Özellikle küçük işletme açma konusunda yapılan aramaların arttığı görülüyor. Ayrıca sektörel aramalarda ilgi alanlarına yönelik arama ağırlığının arttığı da gözlemleniyor.

Raporda elde edilen veriler, Semrush tarafından toplanan anahtar kelime ve arama hacmi bilgileriyle hazırlandı. Bu bilgilere göre, küçük işletmelere olan ilginin arttığı açıkça görülebiliyor. Organik arama performansına yönelik trafik artış eğilimlerini analiz eden Semrush, hangi küçük işletme kategorilerinin online ortamda daha iyi performans gösterdiğini de paylaşıyor.

Küçük İşletme Açmaya Yönelik Yapılan Aramalar

Son dört yılda, "açık işletme" aramalarının sayısı %21 artarak dikkat çekici bir şekilde yükseldi. İşletme açma niyetindeki kişilerin yaptığı aramaların çoğu Ocak ve Mart aylarında gerçekleşiyor. 2018'den 2022'ye kadar, küçük işletme kurmakla ilgili her şeyin aranma sayısı %76 arttı.

En Popüler Küçük İşletme Kategorileri

Küçük bir işletme kurmaya yönelik genel ilgi hızla artarken, işletme sahiplerinin butik açmak üzerine yoğunlaştığı görülüyor. Girişimcilerin yaklaşık %20'si butik açmak istiyor. Fakat en çok aranan küçük işletme kategorileri arasında otomatlar ve Etsy işine başlamak da oldukça popüler. Rapor, bölgeler arasındaki arama eğilimlerini analiz ederek şunları belirledi: "Etsy, temizlik, butik" üçlüsü, her eyaletin ilk 3'ünde tamamen veya kısmen mevcut. Eyaletlerin tam yarısında kahve dükkanları da en çok aranan ilk 3 küçük işletme kategorisine giriyor.

Yüksek Sıralamalı Organik Anahtar Kelimelerin Payına Göre En İyi 10 Küçük İşletme Sitesi Kategorisi

Raporda yer alan verilere göre, yayıncılık, çevrimiçi medya ve veteriner alanlarına yönelik aramalar oldukça fazla. Ayrıca eğlence, tüketim malları, inşaat malzemeleri ve müzik de sık sık aranıyor. İnsan kaynakları ve yiyecek-içecek sektörleri de en çok arananlar arasında yer alıyor.

Küçük İşletme İle İlgili En Sık Gerçekleştirilen Aramalar

İnsanlar kendi işlerini kurmakla ilgili birçok arama yapıyorlar. Bu aramaların bireysel olarak oluşturabilecekleri bir sistem ve iş olmasına dikkat ettikleri, ancak maddi imkan sağlamak konusunda bir arayış içinde oldukları ifade ediliyor. Pazarlama konusunda yapılan aramalarda, "Dijital Pazarlama Yöntemlerine" başvuranların sayısının oldukça yüksek olduğu görülüyor.

Son yıllarda dijital pazarlama yöntemlerine başvuranların oranının %1500 artması, insanların artık potansiyel müşterilerini bir dükkânı önünden geçerken fark eden kişiler değil, sosyal medya ve diğer mecraları kullanan kişiler olduğunu gösteriyor. Bu noktada, sosyal medya ve dijital pazarlama eğitimlerinin önemi de artıyor.

Bireyler, online olarak eğitim alma konusunda da ilgi gösteriyor. Üniversitelerin yanı sıra birçok kuruluş ve eğitim merkezi, dijital pazarlama, e-ticaret ve dijital reklamcılık konularında eğitimler sunuyor. Online dijital pazarlama programları ise bu konuda en çok tercih edilen eğitimler arasında yer alıyor. Eğitimlerin fiyatları da oldukça çeşitli oluyor, böylece herkesin bütçesine uygun bir eğitim programı bulması mümkün oluyor.

Bloga dön